Press

”Smyckesobjekten är samlade på ett spegelaltare där allt blir dubbelt. Ett foto hänger som bakgrund och får en ikonisk innebörd (som en kvinnlig Jesus på korset) eller ett kroppsligt tempel. Jag förnimmer en stolthet för vad kroppen klarar av och vad hennes tvingades gå igenom, stark och stolt. Det här är den utställning jag så länge har saknat.”

”Forskning visar att för att det ska hända saker i oss både kreativt men också utvecklingsmässigt i hjärnan behövs konst som Lotten Jacys, den skakar om och får oss att fundera och samtala.”

–Linda Pettersson, LTZ, 8 mars 2016

ltz

 

 

 

”Själv skapar hon [Lotten Jacy] större objekt med organiskt tilldragande former. Här blir mötet snabbt fysiskt och hennes metallföremål tål som tur är att fingras på. De är mjuka, bulliga, men ändå stickiga. Hantverket är tydligt, hammarslagen ekar fortfarande i lokalen.” 

”[Lotten Jacy] visar både objektens ut- och insidor, men ger ingen som helst vägledning gällande vad som är skal eller innandöme. Det är upp till betraktaren att avgöra – en skulptur, en skål eller kanske båda delarna.

–Erica Treijs, Svenska Dagbladet, 22 juli 2008
logo-backup